Who We Are
Use Natural Resources Integrated Services And Solutions For Industry
At dolore magna aliqua enim veniam quis nostrud minim exercitation ulamco aliquip exa commodo consequat duis aute irure dolor reprehen derit voluptate cillum dole afugiat nula pariatur vitae.
Sagittis dia facilisis convalis dictumst sed ipsum tempore. Excepteur sint occaecat aidata non proident qu officia deserunt mollit anim. Sagittis dia facilisis convalis dictumst sed ipsum tempore.
Wat is een Zonnepaneel ?
Met een zonnepaneel wek je stroom op, dat weet iedereen.
Je koopt een zonnepaneel echter nagenoeg nooit alleen; de stroom die ervan afkomstig is, is niet zomaar te gebruiken voor iedere toepassing. Daarnaast zal je voor de meeste toepassingen meer dan één zonnepaneel willen schakelen. Bedrijven bieden daarom naast losse modules ook zogenaamde PV-systemen aan. Dit zijn complete systemen, waarin de gehele weg van zonlicht tot apparaat verzorgd wordt. Het woord ‘PV-systeem’ is eigenlijk een samentrekking tussen Nederlands en Engels. Het PV is immers afkomstig van het Engelse ‘Photo Voltaic’, wat in het Nederlands fotovoltaïsch betekent. De PV-systemen zijn eigenlijk in twee hoofdsoorten onder te verdelen:
Netgekoppelde zonnepanelen veruit de meeste Nederlandse huishoudens zullen kiezen voor een netgekoppeld systeem dat de niet-verbruikte stroom terugverkoopt aan het elektriciteitsbedrijf. Een dergelijk compleet systeem bevat een set zonnepanelen (meestal rond de 1000Wp), een omvormer en montagemateriaal.
Losstaande PV-systemen: de kans is aanwezig dat je, zonder dat je het realiseert, al een losstaand PV-systeem hebt. Het zonnecelletje op een rekenmachine bijvoorbeeld mag beschouwd worden als een losstaande PV-eenheid. Er zijn naast dit rekenmachientje wel degelijk
losstaande systemen die ook moeite waard zijn. Deze systemen zijn vaak gespecialiseerd in een enkele taak en zullen meestal dan ook een relatief laag vermogen hebben. Denk aan het onderhouden van het accu of het opladen van een gadget.
Met zonnepanelen ben je je eigen energieleverancier. Wie wil dat nu niet? Je zult het al wel gemerkt hebben, momenteel zijn er veel aanbieders op de markt. De prijzen zijn daardoor scherp en ook de kwaliteit van zonnepanelen is de laatste jaren sterk verbeterd. Dit is dus een goede tijd om te investeren. Maar waar moet je op letten? En wat zijn de kosten? De prijzen van zonnepanelen zijn flink gedaald. Er zijn natuurlijk veel goedkopere zonnepanelen. Wij raden echter niet aan om voor goedkope panelen te kiezen. Goedkoop is meestal duurkoop.
Waarom nu investeren?
Is het verstandig om in deze tijd te investeren in pv panelen: ja of nee? Mede door de prijsdaling en een verhoogde kwaliteit, wat resulteert in een hogere rendement, kunnen we stellen dat een investering in zonnepanelen slim is. De meeste leveranciers durven door de marktontwikkeling een garantie van 10 jaar te geven. En wijzen erop dat de meeste zonnepanelen na 25 jaar nog 85% van de opbrengst uit de beginjaren geven. Jouw zonnepanelen kunnen dus nog veel langer mee als alles meezit. Of je nu kiest voor een middenklasse zonnepaneel of voor de duurdere variant met een hogere opbrengst. De gemiddelde terugverdientijd is slechts ⅓ van de levensduur